Siirry suoraan sisältöön

Kirsi Kaunissaari

Palvelumuotoilija/Fasilitaattori
Business coach

Palvelumuotoilijana ja yrittäjänä minulle tärkeitä arvoja ovat luovuus, ihmiskeskeisyys, vastuullisuus ja yhteistyö.

Luovuus

Olen opiskellut kansainvälistä liiketoimintaa ja rahoitusta ja tehnyt pitkän työuran finanssisektorilla. Ei siis kaikkein luovin ja innovatiivisin työhistoria. En myöskään osaa piirtää. Taustani ansiosta ymmärrän kuitenkin hyvin niitä haasteita ja kipupisteitä, jotka estävät luovuuden toteutumista työyhteisöissä ja yksilötasolla. Uskon, että jokainen ihminen on luova ympäristössä, jossa rohkaistaan ideoiden jakamiseen ja tuetaan erilaisia osallistumisen tapoja.

Ihmiskeskeisyys

Palvelumuotoilijana pyrin parantamaan ihmisten elämänlaatua paremmilla palveluilla. Palveluissa on pohjimmiltaan kyse ihmisten auttamisessa jonkin tehtävän tai tavoitteen saavuttamisessa. Joskus tavoitteena on parantua vaikeasta sairaudesta, joskus oikean tiedon löytämisestä nopeasti yrityksen verkkosivuilta tai intranetistä. Palvelumuotoilijana pyrin tekemään näiden tavoitteiden saavuttamisesta mahdollisimman helppoja, sujuvia ja miellyttäviä kokemuksia käyttäjille eli ihmisille.

Vastuullisuus

Vastuullisuus on ollut teema, joka on kiinnostanut itseäni läpi työurani. Olen kirjoittanut kaksi lopputyötä vastuullisesta sijoittamisesta ja ESG-kriteerien integroimisesta sijoitusprosessiin. Lisäksi pääsin työssäni Handelsbankenissa seuraamaan vastuullisen sijoittamisen muuttumista marginaalisesta ilmiöstä valtavirraksi. 

Palvelumuotoilijana pyrin huomioimaan vastuullisuuden koko palvelumuotoiluprosessissa. Autan myös mielelläni yrityksiä kehittämään palveluista ja liiketoiminnasta paremmin vastuullisuuden huomioivaa. Käytännössä tämä tarkoittaa palvelun käytön ja käyttökokemuksen suunnittelua vastuullisuuden kriteerit huomioiden ja yritystasolla liiketoimintamallien kehittämistä vastuullisemmiksi.


Yhteistyö

Olen yksinyrittäjä mutta en yritä yksin. Teen yhteistyötä muiden yrittäjien kanssa sekä viestintä- ja palvelumuotoilutoimistojen kanssa alihankkijana. Uskon vahvasti verkostojen voimaan sekä yrittäjänä että asiakasprojekteissani. Tapani tehdä yhteistyötä asiakkaiden kanssa lähtee siitä oletuksesta, että he ovat oman alansa ja työnsä parhaita asiantuntijoita. Fasilitaattorina suunnittelen ja  ohjaan tiimien tai moniammatillisten verkostojen yhteiskehittämistä.

Palvelumuotoilijana tuon projekteihin mukaan asiakkaiden äänen ja näkemykset. Autan yhteisen asiakasymmärryksen luomisessa ja palveluiden yhteiskehittämisessä tämän ymmärryksen perusteella.

YHTEYSTIEDOT